Vanliga frågor och svar

Vart sitter personen?

– Det är olika från person till person. I respektive persons profil och presentation kan du se på vilket lunchhak varje person sitter.

Hur finner jag personen?

– Ja, hur finner du personen på lunchhaket? Vissa lunchrestauranger är ju stora. Ett tips är att du som 1130-lunchar säger ditt namn till kyparen/personalen och om någon frågar efter ditt namn be personalen visa personen till dig.

Du som slår dig ner hos en 1130-lunchare kan således fråga kyparen/personalen vart personen finns, om du inte ser personen och känner igen den från fotografier här på 1130.se

Vilka dagar sitter personen där?

– Det är också upp till varje person att bestämma. Se deras profiler.

Mellan vilka klockslag sitter person där?

– Från klockan 11.30 till åtminstone 12.30, de dagar personen bjuder in dig till en 11.30-lunch.

Varför 11.30?

– Dels för att många lunchrestauranger öppnar vid halv tolv och att du då slipper värsta lunchrusningen. Dels för att ni ska ges möjligheten att prata med varandra i 1,5 timma (fram till klockan 13.00, då många behöver fortsätta sin dag).

Om du slår dig ner vid personens bord runt 12-tiden så kan det hända att personen bara kan luncha med dig till 12.30. Var beredd på det. Om du har tur kan personen luncha fram till 13 :)

Varför lunchen?

– Ja, varför just lunchen och inte t ex frukosten eller kvällen. Dels för att tjänsten ska vara ett tight koncept, men framförallt för att du ska veta vad som gäller och att det därmed inte ska råda någon tvekan om när du kan träffa personer. Klockan 11.30 kort och gott.

Behöver jag i förväg berätta för personen att jag tänker komma?

– Nej, det behöver du inte. Men du får säga till om du vill. Kontaktuppgifter till personen finner du i dess profil.

Vad händer om fler personer kommer till samma lunch?

– Då får ni tillsammans ha en givande stund och ett utbyte allesammans sinsemellan. Om fler personer kommer har ni ju lyckats skapa intresse och attraktion. Grattis!

Vill du dock få en egen stund med personen som du ändå valt att slå dig ner hos just den dagen kan du alltid fråga om personen har lust att ta en enskild lunch i morgon eller senare i veckan – om du inte kan vänta till nästa gång personen 1130-lunchar.

På så sätt får du åtminstone två tillfällen att prata med personen – först tillsammans med övriga som också slog sig ner vid bordet just denna dag och sedan en enskild lunch.

Vad händer efter lunchen?

– Det är helt upp till er själva. Vissa personer finner pratstunden intressant och givande. Ni har fått den input, feedback eller reflektion ni önskade. Det blir inte mer än så.

Vissa personer finner fortsatt intresse i dialogen med varandra. Du kanske återkommer och återigen slår dig ner vid personens bord, nästa gång den 1130-lunchar. Vissa personer väljer att träffas utanför 11.30-konceptet. Börja samarbeta, skapa saker tillsammans, fortsätter era funderingar själva eller tillsammans med andra. Endast er fantasi och vilja sätter gränsen!

Vi vill att 11.30-luncherna ska vara en katalysator och injektion som medverkar till vidare möten, samtal och samhällsutveckling.

Hur skiljer sig tjänsten gentemot nätverk och liknade saker?

– Ett nätverk handlar oftast om ett specifikt ämne. Man är oftast med i ett nätverk för ämnets skull, och så får man se vilka personer som är med i nätverket. Det kan vara vem som helst – på gott och ont.

Lunch 11.30 fokuserar inte på ett ämne, utan på personen som valt att finnas tillgänglig och inbjuder dig till lunch. Det är fokus på vad personen t ex har gjort, gör eller vill åstadkomma i samhället. Det är personen som gör dig intresserad av att slå dig ner vid personen. Prata, rådfråga, bolla tankar, filosofera, reflektera, få perspektiv – you name it.

Gör personen det här helt ideellt och utan någon ersättning?

– Ja.

Vem betalar lunchen då?

– Det avgör ni själva. Vill någon av er t ex bjuda den andre så är det fritt fram. Ett sympatiskt sätt är att var och en betalar för sin lunch.

Kostar det något att vara med på 1130.se?

– Nej, det kostar inget att vara med i tjänsten och det kostar inget att gå på luncherna. Bortsett från själva lunchen då, att du behöver betala för den mat du äter.

Hur kommer det sig att tjänsten finns?

– Läs gärna vår bakgrund där vi berättar historien till tjänsten.

Vilket är syftet med tjänsten?

– Syftet är att personer vill bjuda på och bidra med sin kompetens. Hjälpa varandra. Crowdsouring.

Syftet är även att personer ska bredda och fördjupa sina relationer och nätverk. Möta personer som du normalt sett annars kanske inte skulle ta initiativet till att möta. För det är när ytterligheter av människor möts som riktigt bra saker händer.

Vem står bakom tjänsten?

– Det är ett antal enskilda personer i Göteborgsregionen som kom på idéen, bollade idéen med några andra driftiga och engagerade personer samt därefter realiserade idén.


Har du inte fått svar på din fråga?

Om du inte har fått svar på din fråga kan du ställa den här, så svarar vi så fort vi kan.

Namn

E-post

Din fråga

Säkerhetsfråga

captcha

Din fråga kommer inte automatiskt att publiceras här på webbplatsen. Din fråga kommer till oss som ett e-post. Tycker vi att din fråga är en bra fråga, så vill vi gärna lägga upp den här på sidan Vanliga frågor och svar.